Var ska trycket på förpackningen sitta?

Home / Var ska trycket på förpackningen sitta?

Var ska trycket på förpackningen sitta?

Ja, detta är en finurlig fråga som har många svar. Det är nämligen enklare än vad det verkar och det ter sig som så att de flesta ytorna på godisförpackningar och andra förpackningar också, faktiskt går att trycka på. Det viktigaste man vill visa upp på godispapperet, tablettasken eller chokladkakan, är ert företags logotype, vilket är det första som folk erinrar sig. Logotypen är det som ska synas och den som ska stå ut mest, oberoende av säsong eller vilken kund som får godiset.

Låt din logga synas

När man trycker sin logga, är det viktigt att den blir rejält synlig. Inte bara när man tar upp en enskild godisbit utan även när godiset ligger fint i sin skål. Det man också bör tänka på, i alla fall när det rör sig om mindre godisbitar eller karameller, är att de rör på sig i skålarna när folk sticker ner sina händer och rör om. Därför kan det vara smart att trycka på flera ställen så att när godiset råkar vara vänt, blir loggan fortfarande synlig. Idag går de flesta ytorna på förpackningar att trycka på, oavsett vilka färger eller logotyper som det gäller och detta är fördelaktigt.

Be om råd hos din reklamfirma

Om du inte riktigt vet hur du ska profilera ditt företag på förpackningarna, så kan du trots allt vara lugn. Det är nämligen det som en profilreklamsfirma är till för; inte bara för att trycka upp färdiga exemplar. Diskutera igenom dina eller era idéer för att reklamfirman ska ha en så klar bild som möjligt om era önskemål och var inte rädd för att vara delaktiga igenom hela processen. Då minskar nämligen risken för missförstånd och inga pengar slängs i sjön. Var också öppen med att lyssna på reklamfirmans förslag, då de generellt har stor koll på hur marknadsföring går till.

LEAVE A COMMENT

All fields are mandatory.